100% laagsteprijsgarantie
Verzonden binnen 4-5 werkdagen
Direct van de fabriek, bespaar tot 40%
[powr-popup id="f7faf3fa_1669197851"]
Bezoek onze Showroom in Utrecht
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Nu Alle Plak PVC Vloeren tijdelijk GRATIS GELEGD! >Bekijk voorwaarden

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  100% laagsteprijsgarantie
  Verzonden binnen 4-5 werkdagen
  Direct van de fabriek, bespaar tot 40%

  Nu Alle Plak PVC Vloeren tijdelijk GRATIS GELEGD! >Bekijk voorwaarden

  Door Jasmijn

  Voordelen PVC vloer

  Ben jij opzoek naar een geschikte vloer voor in jouw woning? Dan is het noodzakelijk om te bepalen welke soort vloer past bij jouw woonsituatie. Er zijn tegenwoordig namelijk vele verschillende vloeren verkrijgbaar. Hierdoor kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wellicht biedt een PVC vloer dan toch een uitkomst. Deze vloeren zijn sinds een paar jaar ontzettend populair vanwege alle voordelen. In deze blog vertellen wij jou graag alle voordelen van een PVC vloer 

  Polyvinylchloride

  Een PVC vloer bestaat uit diverse lagen polyvinylchloride en kunststof. Polyvinylchloride wordt altijd afgekort tot PVC. Dit verwijst naar de beschermende coating van de vloer. Toch is een PVC vloer tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van hout. Dankzij het grote aanbod aan vele stijlen zit er voor elk interieur wel iets tussen.  

  Voordelen

  Er zijn zeven verschillende voordelen van een PVC vloer. Elk voordeel zal hieronder kort beschreven worden.  

  Lange levensduur 

  Van alle vloeren die verkrijgbaar zijn is een PVC vloer één van de sterksten. Deze vloer heeft een beschermende coating die door de jaren langzaam slijt. Hierdoor zal je geen last krijgen van grove beschadigingen.  

  Makkelijke onderhoud 

  Een PVC vloer is makkelijk te onderhouden. Het beschikt over een egaal en kan tegen vocht. De vloer heeft hierdoor geen speciaal reinigingsmiddel nodig. Alleen het stofzuigen en dweilen is voldoende.  

  Geluiddempend 

  Niets is vervelender dan geluidshinder in huis. Dit kan veroorzaakt worden door zowel dunne muren als een tussenwoning. Een PVC vloer kan deze geluidshinder verminderen. Deze vloer heeft namelijk een stille eigenschap door de verschillende lagen kunststof. Hierdoor worden bewegingen in huis stiller. Dit maakt het mogelijk om je geruisloos door een ruimte te verplaatsen. 

  Warmte doorlatend 

  Een PVC vloer zal zich gemakkelijk aanpassen aan de omgevingstemperatuur. Dit is ideaal in combinatie met een vloerverwarming. De warmte trekt namelijk snel door het dunne materiaal heen. Hierdoor heb je altijd een heerlijke verwarmde vloer.  

  Geen plakplinten nodig 

  Tijdens het leggen van een PVC vloer maak je gebruik van lijm. Dit maakt het mogelijk om de vloer strak tegen een staande plint of muur te leggen. Het gebruik van platte plinten is hierdoor overbodig geworden. Wel is het noodzakelijk om hoge plinten te plaatsen. Er moet namelijk als afwerking nog gekit worden. Het kit zal weggewerkt worden onder deze hoge plinten.  

  Makkelijk te vervangen 

  Het kan altijd voorkomen dat de PVC vloer toch een aantal beschadigingen oploopt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je iets scherps laat vallenDe beschadigde delen kan je gemakkelijk individueel vervangen. Op deze manier hoef je niet direct de hele PVC vloer te vervangen. Dit scheelt een hoop tijd en geld.