100% laagsteprijsgarantie
Verzonden binnen 4-5 werkdagen
Direct van de fabriek, bespaar tot 50%
[powr-popup id="f7faf3fa_1669197851"]
Bezoek onze Showroom in Utrecht
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  100% laagsteprijsgarantie
  Verzonden binnen 4-5 werkdagen
  Direct van de fabriek, bespaar tot 50%

  Door Nicky

  PVC vloeren; is egaliseren écht nodig?

  Je hebt een nieuwe vloer gevonden en komt er nu achter dat er wellicht eerst geëgaliseerd moet worden. Maar is dat wel echt nodig? En wat zijn eigenlijk de risico's of juist de voordelen van het egaliseren? In dit artikel vertellen we je er meer over! 

  In het kort

  Voordat een pvc vloer (met name plak pvc, ook wel dryback pvc genoemd) wordt gelegd is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Wanneer de ondergrond niet vlak en egaal is, dan kan een pvc vloer vaak niet gelegd worden.

  Een ongelijke ondergrond kan namelijk leiden tot scheuren, deuken en andere beschadigingen in de vloer. Bovendien kan een ongelijke ondergrond de levensduur van de vloer aanzienlijk verkorten. Dat is jammer, want je wil natuurlijk zolang mogelijk genieten van je nieuwe vloer, toch?

  Wat is egaliseren?

  Het egaliseren van de vloer wordt gedaan ter voorbereiding van het leggen van de uiteindelijke topvloer. Vloer egaliseren is het proces waarbij oneffenheden in de ondergrond van een vloer worden uitgevlakt en opgevuld om een egale ondergrond te creëren. Hierdoor wordt de vloer vlakker en gelijkmatiger, waardoor vervolgens andere vloerbedekkingen, zoals een pvc-vloer, beter kunnen worden gelegd. 

  Wat is het risico als je de vloer niet egaliseert?

  Wanneer de ondergrond niet egaal is kunnen er problemen ontstaan. Dit kan op den duur voor problemen en extra kosten zorgen. Is de basisvloer niet egaal, dan kan dit leiden tot problemen zoals;

  ❌ Scheuren

  ❌ Lastiger leggen van je nieuwe vloer

  ❌ Geen mooie afgewerkte gelijkmatige vloer

  ❌ Vochtproblemen kunnen ontstaan

  ❌ Slechte geluiddemping

  ❌ De vloer gaat minder lang mee

  Wist je dat vanwege bovenstaande risico's het bij sommige vloeren zelfs verplicht is om de basisvloer eerst te egaliseren, omdat wij anders geen garantie kunnen bieden? 

  Wat zijn de voordelen?

  Een geëgaliseerde vloer heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben wij voor je op een rijtje gezet:

  ✅ Egaliseren zorgt voor een gelijkmatige vloer die gemakkelijk te onderhouden is en er professioneel uitziet.

  ✅ Het verlengt de levensduur van de vloer en voorkomt scheuren en beschadigingen.

  ✅ Het voorkomt vochtproblemen en vermindert het risico op schade door water of andere vloeistoffen.

  ✅ Het zorgt ervoor dat de nieuwe vloer eenvoudiger is aan te brengen. 

  ✅ Het zorgt voor een betere geluiddemping en voorkomt vervelende geluiden bij het lopen op de vloer.

  Benieuwd of jouw vloer eerst geëgaliseerd moet worden?

  Bij Prinsvloeren leveren we alleen de hoogste kwaliteit. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen speelt een egale ondergrond daar een cruciale rol in. Kies je ervoor om je vloer te laten leggen door de professionals van Prinsvloeren? Dan is het egaliseren van de basisvloer bij plak pvc vloeren zelfs verplicht. Bij klik pvc en laminaatvloeren kan het gebruik van een geschikte ondervloer vaak wel voldoende zijn.  

  Twijfel je nog of jouw vloer geëgaliseerd dient te worden? Onze specialisten komen graag bij je thuis langs om de vloer te beoordelen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via WhatsApp. Wij voorzien je graag van advies!