100% laagsteprijsgarantie
Verzonden binnen 4-5 werkdagen
Direct van de fabriek, bespaar tot 50%
[powr-popup id="f7faf3fa_1669197851"]
Bezoek onze Showroom in Utrecht
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Wegens een storing zijn we helaas niet bereikbaar, excuses voor het ongemak [powr-countdown-timer id="b3e3b60f_1669196577"]

  100% laagsteprijsgarantie
  Verzonden binnen 4-5 werkdagen
  Direct van de fabriek, bespaar tot 50%

  Wegens een storing zijn we helaas niet bereikbaar, excuses voor het ongemak [powr-countdown-timer id="b3e3b60f_1669196577"]

  Door Jasmijn

  PVC vloer schoonmaken

  De woontrend van dit moment is toch wel de PVC vloer. Deze vloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Dit maakt de PVC vloer geschikt voor gebruik bij ieder interieur. Het maakt dus niet uit of je voor een industriële of juist een Scandinavische uitstraling gaat. Er is altijd wel een perfecte vloer te vinden. Wist je dat er nog een andere reden is dat een PVC vloer zo populair is? Deze vloer is namelijk ontzettend makkelijk schoon te maken. Dit is ideaal als je een groot huishouden hebt!

  Langere levensduur

  Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van jouw PVC vloer genieten. Dit is mogelijk door de vloer regelmatig te onderhouden, waardoor het een langere levensduur krijgt. Het onderhouden van de vloer is niet moeilijk. Dit komt door de unieke eigenschap van een PVC vloer. De vloer heeft namelijk een glad oppervlak. Hierdoor is het makkelijk schoon te maken. Het schoonmaken van de PVC vloer doe je het snelst met behulp van een stofzuiger en dweil. Dit voorkomt dat zand en vuil krassen en vlekken maken op de vloer. Daarnaast zorgt het regelmatig schoonmaken ervoor dat jouw huis er altijd netjes en opgeruimd uitziet.

  Reinigingsmiddel

  Voordat je de PVC vloer gaat dweilen is het verstandig om te weten welk reinigingsmiddel je nodig hebt. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de vloer beschadigd raakt. Het beste reinigingsmiddel voor een PVC vloer is water. Gebruik alleen geen kokendheet water aangezien dit slecht is voor de bovenlaag van de vloer. Het is dan ook te adviseren om koud of lauwwarm water te gebruiken. Indien nodig kan je hier een scheutje schoonmaakazijn aan toevoegen. Wil je echt een keer de PVC vloer goed schoonmaken dan is een speciaal reinigingsmiddel de oplossing.

  Schade voorkomen

  Op het internet zijn talloze websites te vinden over de beste reinigingsmiddelen voor een PVC vloer. Wat de meeste mensen alleen niet weten is dat deze informatie vaak op de lange termijn tot schade leidt. Dit is hartstikke zonde van de vloer! Om dit bij jouw PVC vloer te voorkomen is het handig om te weten welke reinigingsmiddelen je moet vermijden. Denk hierbij aan allesreiniger en groene zeep. Deze twee schoonmaakmiddelen bevatten namelijk allebei zeep. Zeep is ontzettend slecht voor een PVC vloer. Het laat niet alleen strepen achter, maar tast ook de beschermlaag van de vloer aan. Op de lange termijn zorgt dit voor lelijke, doffe plekken. Daarnaast is het gebruiken van een stoomreiniger geen aanrader. De temperatuur van dit apparaat kan flink oplopen en hiermee de beschermlaag van de PVC vloer laten smelten. Om dit allemaal te voorkomen is het dus wijs om slechts water en schoonmaakazijn te gebruiken.