100% laagsteprijsgarantie
Verzonden binnen 4-5 werkdagen
Direct van de fabriek, bespaar tot 50%
[powr-popup id="f7faf3fa_1669197851"]
Bezoek onze Showroom in Utrecht
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  100% laagsteprijsgarantie
  Verzonden binnen 4-5 werkdagen
  Direct van de fabriek, bespaar tot 50%

  Door Jasmijn

  Laminaat verven

  Niet iedereen heeft geld of tijd om een nieuwe vloer in huis te leggen. Om toch te genieten van een andere uitstraling is het mogelijk om laminaat te verven. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar zorgt ook voor een make-over van jouw huis. Hierdoor is het gemakkelijker om eens van een heel ander interieur te wisselen. Toch komt er veel meer bij kijken dan je wellicht denkt. Om je op weg te helpen hebben wij deze blog geschreven. Zo weet je zeker dat je een mooie vloer als eindresultaat overhoudt. 

  Vloer schoonmaken 

  Voordat je gaat beginnen met verven is het noodzakelijk om de vloer leeg te maken. Dit betekent dat alle meubels uit de kamer moetAlle zware meubelen zijn gemakkelijk te voorzien van viltjes. Deze viltjes plak je onder alle poten waarna je de meubels rustig uit de kamer schuift. Wanneer alle meubelen verdwenen zijn is het tijd om de laminaatvloer te reinigen. Dit doe je eenvoudig met behulp van een stofzuigerHierbij is het belangrijk om alle hoekjes en plinten van de kamer mee te nemen. Zo weet je zeker dat er geen stof achterblijft. 

  Ontvetten 

  Nu is het tijd om jouw laminaatvloer te gaan ontvetten. Hiervoor heb je slechts een emmer koud water en een scheutje allesreiniger nodigMaak jouw dweil vochtig, maar niet te nat. Te nat dweilen kan ervoor zorgen dat jouw laminaat sneller gaat slijten. Vergeet tijdens het afnemen van de vloer niet om de plinten te reinigen.  

  Laminaat schuren 

  De klus waar de meeste mensen altijd tegenop zien is het laminaat schuren. Dit doe je het snelst met behulp van een schuurmachine, maar kan ook prima met schuurpapier in de hand. Tijdens het schuren verwijder je de toplaag van het laminaat. De vloer en de plinten zijn klaar zodra beiden er doffer uitzien. Wanneer je klaar bent met schuren dan moet je het schoonmaak proces herhalen. De laminaatvloer moet immers schoon zijn van zaagsel en stof. 

  Primer aanbrengen 

  Is het schuren gelukt? Dan is het eindelijk tijd om jouw vloer weer te laten stralen. Dit doe je door alle ramen en deuren te sluiten. Je wilt immers niet dat er opnieuw stof en vuil op de vloer komt. Hierna is het tijd voor het aanbrengen van een universele primer. Deze primer is eigenlijk een grondverf die geschikt is voor gladde vloeren. Na het aanbrengen van de primer moet de vloer goed drogen.  

  Laminaatvloer verven 

  Het is mogelijk om de eerste laag verf aan te brengen zodra de primer is opgedroogd. Hierbij is het noodzakelijk om nog steeds de ramen en deuren dicht te houden. Als de eerste laag verf na een paar uren is opgedroogd dan moet je deze voorzichtig schuren. Hiermee zorg je ervoor dat de volgende verflaag beter gaat hechten. Voordat je begint met het aanbrengen van de tweede laag moet hele schoonmaakproces herhaald worden. Dit doe je totdat er een derde verflaag is aangebracht. Laat deze laag goed drogen en jouw laminaatvloer ziet er weer als nieuw uit. Het verven van een laminaatvloer is erg tijdrovend, maar het resultaat is adembenemendWanneer ga jij je laminaat verven?