100% laagsteprijsgarantie
Verzonden binnen 4-5 werkdagen
Direct van de fabriek, bespaar tot 50%
[powr-popup id="f7faf3fa_1669197851"]
Bezoek onze Showroom in Utrecht
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Wegens een storing zijn we helaas niet bereikbaar, excuses voor het ongemak [powr-countdown-timer id="b3e3b60f_1669196577"]

  100% laagsteprijsgarantie
  Verzonden binnen 4-5 werkdagen
  Direct van de fabriek, bespaar tot 50%

  Wegens een storing zijn we helaas niet bereikbaar, excuses voor het ongemak [powr-countdown-timer id="b3e3b60f_1669196577"]

  Door Aimée

  Laminaat schoonmaken

  Je laminaat schoonmaken

  Je laminaat schoonhouden/reinigen. Niet het leukste klusje, maar het moet helaas wel gebeuren. Het is wel belangrijk om te weten hoe je je vloer precies schoon moet maken, zodat je je vloer niet beschadigd. Lees hier hoe je dat doen en ook vooral hoe niet.

   

  Een laminaat vloer stofzuigen

  Het schoonmaken van je laminaat vloer begint met stofzuigen, hiermee zorgt je ervoor dat alle zanddeeltjes en stof van de vloer verwijderd wordt. Dit is een belangrijk deel, want zand zorgt ervoor dat er krasjes op de vloeren komen. Het is dus ook zeker aan te raden met regelmaat te stofzuigen. Een ding scheelt, de meeste vloeren hebben een anti-kras laag en daardoor zijn ze krasvast. Maar dit betekent natuurlijk wel dat je je vloer ook moet onderhouden. We raden dan ook zeker aan om tijdens het stofzuigen een speciaal opzetstuk te gebruiken voor het nog langer behouden van je vloer.

   

  Schoonmaakmiddelen voor een laminaat vloer

  Voor een schone vloer kun je je laminaat ook reinigen met lauw water. Het is wel belangrijk dat het laminaat niet lang nat blijft. Dit kan de vloer namelijk zeer beschadigen. Het is dus beter om achteraf met een droge doek over de vloer te gaan. Wil je nou je laminaat graag reinigen met schoonmaakmiddelen kan dat ook. Je kunt een scheutje schoonmaakazijn toevoegen aan het water. Ook hierbij is het weer van belang dat de vloer niet te lang nat blijft. Ga dus met een droogdoek over de vloer of zet de ramen en deuren open om het sneller te laten drogen. Het dweilen van je vloer is dus prima om te doen, alleen is het belangrijk dat je vloer zo kort mogelijk nat is. Neem dus net een beetje extra meer tijd en droog de vloer meteen.

   

  Wat moet je vooral niet doen?

  Bij het schoonmaken van je laminaat vloer moet je in ieder geval geen allesreiniger of andere schoonmaakmiddelen gebruiken. Dit is heel erg voor de hand liggend, maar is heel slecht voor je laminaatvloer. Het kan de vloer dof maken en zelfs de kleur aantasten. Daarnaast tast je de beschermende laag van de vloer aan. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

  Nu je dat allemaal weet, kan het schoonmaken beginnen!