100% laagsteprijsgarantie
Verzonden binnen 4-5 werkdagen
Direct van de fabriek, bespaar tot 50%
[powr-popup id="f7faf3fa_1669197851"]
Bezoek onze Showroom in Utrecht
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  100% laagsteprijsgarantie
  Verzonden binnen 4-5 werkdagen
  Direct van de fabriek, bespaar tot 50%

  Door Nicky

  Hoe kan ik een pvc vloer dweilen?

  Een PVC-vloer kun je prima dweilen. Je kunt een PVC-vloer dweilen door de volgende stappen te volgen:

  1. Verwijder stof en vuil
  2. Kies het juiste schoonmaakmiddel (mild)
  3. Verdun het schoonmaakmiddel met water (indien nodig)
  4. Dweil de vloer met een dweil of mop
  5. Dweil opnieuw met schoon water
  6. Laat de vloer drogen
  7. Geniet van je schone PVC-vloer

  Een PVC-vloer dweilen: stap voor stap

  Verwijder stof en vuil:

  Stofzuig de vloer grondig om losliggend vuil en stof te verwijderen. Dit voorkomt krassen tijdens het dweilen.

  Kies het juiste schoonmaakmiddel: 

  Gebruik een mild schoonmaakmiddel dat speciaal is ontworpen voor PVC-vloeren. Controleer het etiket om er zeker van te zijn dat het veilig is voor gebruik op PVC, of vraag jouw PVC dealer om tips.

  Eventueel: verdun het schoonmaakmiddel met water:

  Volg de instructies op de verpakking om het schoonmaakmiddel correct te verdunnen. Over het algemeen wordt een verhouding van 1 deel schoonmaakmiddel op 10 delen water aanbevolen.

  Dweil de vloer: 

  Het dweilen kan beginnen. Doop een dweil of mop in het sopje en wring het overtollige water eruit. Dweil vervolgens gelijkmatig over de vloer, werkend in secties. Zorg ervoor dat de dweil niet te nat is, aangezien overtollig water de vloer kan beschadigen.

  Reinig hardnekkige vlekken:

  Als er hardnekkige vlekken zijn, gebruik dan een zachte borstel of een doek om ze voorzichtig te schrobben. Vermijd agressieve schuurmiddelen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.

  Dweil de vloer na:

  Nadat je de vloer hebt gedweild, spoel je de dweil uit en dweil je de vloer opnieuw met schoon water om eventuele zeepresten te verwijderen. Dit helpt ook om een streeploos resultaat te krijgen.

  Droog de vloer: 

  Laat de vloer aan de lucht drogen of gebruik een schone, droge doek om overtollig vocht op te nemen. Zorg ervoor dat de vloer volledig droog is voordat je er weer op loopt.

  Hoe vaak moet ik mijn PVC-vloer dweilen?

  De frequentie van het dweilen van een PVC-vloer hangt af van verschillende factoren, zoals het dagelijks gebruik, het soort vuil dat zich ophoopt en de algemene omstandigheden in de ruimte. Over het algemeen wordt aanbevolen om een PVC-vloer minstens één keer per week te dweilen. Dit helpt om stof, vuil en vlekken te verwijderen en de vloer er fris uit te laten zien.

  Als de PVC-vloer echter intensief wordt gebruikt of zich in een ruimte bevindt waar veel vuil binnenkomt, kan vaker dweilen nodig zijn. Bijvoorbeeld in ruimtes zoals keukens of entrees, waar voedselresten of modderige schoenen de vloer kunnen vervuilen, kan het nodig zijn om de vloer meerdere keren per week te dweilen.

  Het is ook belangrijk om te onthouden dat regelmatig stofzuigen tussen de dweilbeurten door ook kan helpen om vuil en stof te verwijderen. Dit helpt om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en de vloer er vroegtijdig versleten uitziet.

  Het is raadzaam om de instructies van de fabrikant te raadplegen voor specifieke aanbevelingen met betrekking tot het onderhoud en reinigen van jouw specifieke PVC-vloer, omdat er variaties kunnen zijn afhankelijk van het merk en het type PVC-vloer dat je hebt.

  Belangrijke tips voor het dweilen van een PVC-vloer

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, schuurpads of stoomreinigers, omdat deze de PVC-vloer kunnen beschadigen.
  • Vermijd het gebruik van overmatig water, aangezien dit de vloer kan beschadigen of kromtrekken.
  • Veeg gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk op om vlekken te voorkomen.
  • Door regelmatig te dweilen en de juiste onderhoudsrichtlijnen te volgen, kun je je PVC-vloer schoon en in goede staat houden.