100% laagsteprijsgarantie
Verzonden binnen 4-5 werkdagen
Direct van de fabriek, bespaar tot 50%
[powr-popup id="f7faf3fa_1669197851"]
Bezoek onze Showroom in Utrecht
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  100% laagsteprijsgarantie
  Verzonden binnen 4-5 werkdagen
  Direct van de fabriek, bespaar tot 50%

  Door Nicky

  Heb je een ondervloer nodig voor PVC?

  Nee, je hebt niet altijd een ondervloer nodig voor PVC. Of jouw pvc vloer een ondervloer nodig heeft, hangt namelijk af van de soort vloer die je kiest. Zo heb je voor een zwevende PVC-vloer wél een ondervloer nodig, maar voor een verlijmde PVC-vloer niet.

  Heb je een ondervloer nodig voor plak PVC?

  Plak PVC wordt verlijmd aan de ondergrond. Er is daarom geen ondervloer nodig tussen de ondergrond en de vloer. Wél is het van belang dat de ondergrond egaal is. Is de ondergrond niet egaal, dan kan de PVC-vloer gaan scheuren of deuken/andere beschadigingen vertonen.  Zelfs kleine oneffenheden kunnen na verloop van tijd zichtbaar worden in je PVC-vloer. Ondanks dat er geen ondervloer nodig is voor een plak PVC-vloer, is het egaliseren van de ondergrond dus sterk aan te raden.

  Tijdens dit proces worden alle oneffenheden en oneffenheden in de vloer gladgestreken en opgevuld. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond mooi en strak wordt, waardoor de PVC-vloer gemakkelijk gelegd kan worden.

  De voordelen van egaliseren bij een plak PVC-vloer

  Zonder het egaliseren van de ondergrond kan een plak PVC-vloer in principe niet gelegd worden. Essentieel dus. Maar het egaliseren van de ondergrond heeft meer voordelen:

  • Zorgt voor een langere levensduur van jouw vloer
  • Vochtproblemen worden opgelost. Egaliseren maak de vloer namelijk vlak, waardoor vocht geen kans meer krijgt

  Heb je een ondervloer nodig voor klik PVC?

  Voor klik PVC is een ondervloer in de meeste gevallen aan te raden. De ondervloer zorgt ervoor dat het klik PVC strak gelegd kan worden. Gebruik je geen goede ondervloer, dan kunnen er ‘kuilen’ in de vloer ontstaan en kan de vloer gaan kraken. Daarnaast werkt een ondervloer voor klik PVC ook geluidsdempend. Er zijn verschillende klassen beschikbaar wat betreft geluidsdempende ondervloeren. Welke ondervloer je het beste kan gebruiken verschilt per situatie en per kamer. Woon je in een appartement dan zal de ondervloer betere geluidsdempende eigenschappen moeten hebben. Wel zo fijn voor de buren. Je hebt ook klik PVC vloeren waarbij de geluiddempende ondervloer geïntegreerd zit. Hierdoor hoef je geen aparte ondervloer te leggen.

  De voordelen van een ondervloer bij klik PVC:

  Een ondervloer bij klik PVC is essentieel. Dit zijn de voordelen van het gebruik van een ondervloer:

  • Essentieel voor het behoud en de kwaliteit van jouw gelegde vloer
  • Geluidsdempend
  • Isolerende eigenschappen
  • Egaliseert de bestaande ondergrond

  Welke ondervloer heb ik nodig?

  Hulp nodig bij het kiezen van de juiste ondervloer? Prinsvloeren helpt je graag! Neem gerust contact met ons op via WhatsApp of 030-2006857.